Go to menu
Rudger Kieboom

Rudger Kieboom

About Rudger Kieboom

Born on 15/01/1950 in Wilrijk, België

Lived in Zoersel, België

Passed away on 28/08/2022 in Zoersel, België

Mourning card

Administrator

Uitvaartzorg Leslie De Laet
Laarstraat 1
2840 Reet
http://www.uitvaartzorgdelaet.be/

Condole, tell a story, share an anecdote or just talk about what Rudger meant to you.

Add video
 • Stefaan Caenepeel

  Beste Familieleden,

  Namens de vakgroep wiskunde van de VUB wil ik hierbij eer betuigen aan Rudger Kieboom. Wij verliezen een goede collega, een prima lesgever en een eminente wiskundige.

  Ik heb Rudger gekend sedert september 1978. Tijdens de jaren 80 en 90 namen wij samen actief deel aan het seminarie p-adische analyse, dat toendertijd georganizeerd werd door Lucien Van Hamme en Nicole De Grande-De Kimpe, collega's en mentors waarvan wij ondertussen ook reeds afscheid moeten nemen. Vanaf het begin was het een aangename samenwerking.

  Rudger was een wiskundige pur sang. Wiskunde is een taal die moet gekoesterd worden, anders gaat zowel de essentie als de esthetiek ervan verloren. Hij had dat als geen ander begrepen, en het was een van de vele dingen die hij meegaf tijdens zijn lessen. Hij kwam er ook voor uit, ook als hij wist dat dat niet in dank zou afgenomen worden. Memorabel was een bepaalde doctoraatsverdediging, waar hij als jurylid inging tegen zowel de promovenda als de andere juryleden. "Ook onder de aannames die u maakt, dit blijft fout", zo stelde hij. Hij had gelijk, bleef erbij, ook al dacht het publiek - op de schaarse aanwezige wiskundigen na - er anders over. Ik heb hem hier altijd voor bewonderd.

  In het jaar 2000 ben ik samen met Rudger naar het congres CT2000, Category Theory 2000, geweest. Dit vond plaats in Como, Italië. Een onvergetelijke gebeurtenis, ik herinner me nog steeds de talrijke conversaties en discussies die we samen hadden.

  Een ander memorabel congres was de 97th PSSL, op 31 januari en 1 februari 2015 te Louvain-la-Neuve, ter ere van Rudger naar aanleiding van zijn 65ste verjaardag. Hier mocht hij de slotvoordracht geven. Deze werd door de aanwezige deelnemers fel gesmaakt. Het was immers Rudger zoals hij altijd geweest was: originele ideeën, wiskundige creativiteit, gecombineerd met de precisie die hem kenmerkt. Het was een mooie voordracht, maar helaas was het toen reeds duidelijk dat zijn ziekte hem begon parten te spelen. Het is zijn laatste wetenschappelijke voordracht geweest. Niettemin heeft hij van het eerbetoon met volle teugen genoten, en dat is belangrijk.

  Rudger blijft in onze gedachten. Out of sight, but not out of mind.

  Met vriendelijke groeten,

  Stefaan Caenepeel
  Co-voorzitter vakgroep Wiskunde VUB

 • Jan Van Casteren

  Beste familieleden van Rutger Kieboom, Ik condoleer jullie met het verlies van Rutger. In het kader van de Vlaamse Wiskunde OLympiade heb ik een aantal keren goed samengewerkt met Rutger. Zijn overlijden heeft me geraakt.
  Jan Van Casteren

 • Farid DAHDOUH-GUEBAS

  Je bent steeds een waardige en gewaardeerde lesgever geweest. Rust in vrede.

 • Dieter Bardyn

  Beste Rudger,
  Bedankt voor de tijd & energie die je mij als student gaf. De passie waarmee je je vak opnam & misschien nog meer de energie die je in de ontwikkeling van de studenten stak blijft me inspireren.
  Hopelijk heb je nu rust gevonden. Sterkte aan de familie, vrienden & collega's!

 • Didier Deses

  Beste Rudger,

  Jij was een uitzonderlijke prof. Je was de eerste die ik ontmoette op de VUB, de eerste die mijn keuze voor wiskunde bevestigde. Je was jarenlang een leermeester, later een collega en tenslotte een vriend. De talloze wiskunde lessen, seminaries en voordrachten leerden me enorm veel bij. Maar evengoed zullen de vele etentjes na de uren me altijd bijblijven.

  Je was een voorbeeld als wiskundige en als mens.
  Bedankt voor alles.

  Didier Deses

 • Marino Gran

  Professor Rudger Kieboom was a much appreciated colleague in the community of mathematicians working in category theory. He was a very kind person, always encouraging young mathematicians in their research work, and an excellent supervisor. I was honored to work with him on many occasions, in particular when we created a joint Category Theory Seminar between VUB and UCLouvain, that is still running today. We spent some very good times together, at conferences and seminars, discussing mathematics, and many other things... He will be greatly missed, by many of us.

  I'd like to express my sincere condolences to all his Family.

  Marino Gran
  Université catholique de Louvain
  https://perso.uclouvain.be/marino.gran/

 • Marijke Korteweg

  Vanmorgen werden we getroffen door het bericht over het heengaan van Rudger. Zo oud als mijn broer Peter en nooit vergeten sinds we samen op de Burgemeester Marnixschool waren. We wensen jou Ada sterkte bij het heengaan van je broer. En ik laat het ook weten aan Helen Kelder in Kopenhagen, die samen met jou en mij die schooltijd deelde en met wie we nog steeds in contact zijn. Je oud mede-leerling Marijke Korteweg

 • D'hoore Isabel

  Afscheid nemen is niet loslaten, het is een andere manier van vasthouden.
  Heel veel sterkte tijdens deze moeilijke periode.
  Vanwege het verzorgend en verplegend personeel van afdeling Lork

Condole, tell a story, share an anecdote or just talk about what Rudger meant to you.

Add video

Your screen is too small to create a page.

Go back