Go to menu
Anke Antonissen

Anke Antonissen

About Anke Antonissen

Born on 13/06/1988

Passed away on 04/03/2015

Je kan Anke haar verhaal lezen op https://toetiewoetie.wordpress.com

Mourning card

Administrator

Uitvaartzorg Michael Deleu
Lange Lozanastraat 237
2018 Antwerpen
03/345 44 38
http://www.michaeldeleu.be/

Condole, tell a story, share an anecdote or just talk about what Anke meant to you.

Add video
 • Nathalie Deleu

  Wat een festijn!
  Anke...WAUW. Wat een weekend hebben wij achter de rug. Vorig jaar februari ons 1ste toetiewoetie's eetfestijn. Dit jaar de 2de editie.
  De gedrevenheid en het enthousiasme dat aanwezig was in elk van de vrijwilligers was niet te evenaren. Anke, wat jij hebt achtergelaten is met geen woorden te omschrijven. Wat jij in elk van ons te weeg brengt, het ben jij dat ervoor zorgt dat 'het toetiewoetieteam' zo gedreven en gepassioneerd aan de slag gaat en blijft bewegen en groeien. Telkens bundelen wij onze krachten om 1 weekend het beste van onszelf te geven, zodat jij Anke, trots op ons kan zijn.

  Dit jaar zullen er dus weer een tal van gemotiveerde fietsers aan de startlijn staan om u te vertegenwoordigen en de supporters aan de kantlijn zullen er dit jaar ook niet ontbreken.

  Lieve Anke, Toetiewoetie...Wat een straffe vrouw ben jij toch!

 • Leen Verstraelen

  Verjaren enzo
  Zo raar, Anke... Jarig zijn en geen gek leuk en lie berichtje van jou krijgen... Het doet toch nog zo pijn om jou te missen... Denk aan jou hoor! Vanavond hef ik het glas op jouw gezondheid!

  Leen

 • Caroline Vermeulen

  GSM
  Ik was in mijn gsm een contact aan het zoeken en plots verschijnt jouw naam daar weer op het scherm. Weer dat gedacht van Dju, ik zou toch zoveel willen vertellen en zoveel verhalen willen horen. Lachen en onnozel doen en tegelijk ook serieuze gesprekken doen. Niet veel later kom ik in messenger een oud gesprek tegen, van een onbekend persoon, want je facebook is er niet meer, maar ik moest maar 2 woorden lezen om te weten dat het mijn gesprekken met jou zijn. Ik heb ze nog eens gelezen, met een lach en een traan. Ik mis je toch zo hard zoet!!! Je was zo sterk en zo "Anke", een ander woord heb ik er niet voor! Konden we je nog maar bezoek of even telefoneren of een berichtje sturen. Ons gesprekken hou ik bij en ook je nummer blijft in mijn gsm staan. Kleine herinneringen, zoals je prentje op de kast, weg gaan ze nooit. Toch niet als ik er iets over te zeggen heb. Ik mis je meid! Hopelijk gaat alles daar goed, maar ik weet zeker dat je met een lach naar ons en vooral naar je lieve schatten van nichtje en neefje zit te kijken. Veel knuffels stuur ik je!! En ik onthou wat je me ooit zei, niet wenen maar lachen als je aan me denkt!! En dat is exact wat ik nu ga doen. Glimlachen en terug denken aan alle fijne momenten!

 • Jolien Praet

  zonder woorden
  Lieve Anke

 • Eva Verguts

  Lieve Anke
  Hey lieve meid, elke keer als Lotte jouw foto's ziet, vraagt ze 'Anke?' en dan wil ze dat ik over jou vertel, gelukkig heb ik veel verhalen te vertellen over jou, niet allemaal voor Lotte's kleine oortjes bestemt, maar genoeg dat ze wel weten mag ;-) Wees dus maar gerust vergeten word je nooit.

  Ik mis je nog elke dag...

  Dikke knuffel!

 • Kim van Mele

  Lieve Anke..
  Ik mis je... Ik mis je uitgebreide verslagjes, onze babbeltjes, je steeds opgewekte glimlach,.. Ik zou je zo graag nog eens goed knuffelen.. Zeggen dat ik je graag heb.. Je was er steeds voor iedereen.. Er is een leegte die je achtergelaten hebt.. Een plaatsje dat van jou was en dat zal het ook altijd blijven.. Lieve meid.. Ik mis je!!

 • Nathalie Deleu

  een job!
  Sjoe'ke!

  Ik heb je eigenlijk zoveel te vertellen, maar het belangrijkste van alles is toch wel dat ik een job heb. Deeltijds verpleegkundige in een, je raad het nooit, rusthuis! hihi. De oudjes, ze zijn wel schattig hoor. Maar... geef me toch maar de kindjes. Al ben ik blij dat ik werk heb en ondertussen zoeken we verder hé ;)

  Ons familieweekend begin deze maand, waar jij als eerste op had gereageerd dat je zou komen, was meer als geslaagd! Weeral een gezellige bende bij elkaar hé. Al was het eten wat aan de ...speciale kant. Ik denk dat ik het op deze manier nog positief verwoord :p

  En wat ik je nog wil vertellen, is dat ik je zooooo hard mis! Geen dag gaat voorbij of ik denk aan u. Maar ik weet dat jij, waar je nu bent, het naar je zin hebt. Met je ogen op de knappe gasten, met je handen aan de snoepjes en met u mond luidkeels aan het meezingen met geweldige liedjes (en hoe valser hoe beter ;) ).

  En al de rest lieve schat, dat vertel ik je wel eens, maar dat blijven onze geheimen ;)

  <3

 • Jolien Praet

  Lachen, gieren en brullen
  Deze foto kwamen pepe & ik juist tegen toen we samen onze fotoalbums aan het doorbladeren waren. Spontaan kreeg ik een lach op mijn gezicht. Deze foto staat voor mij voor zorgeloos lachen, gieren en brullen! Hij krijgt dan ook een plekje naast jouw kaartje hier in het appartementje. Je zou eens moeten weten hoe hard ik je mis... Onze ster daar vanboven.

  Jolien

 • Veerle Sterckmans

  De vakantie
  Liefste Anke,

  We zijn sinds gisteravond terug thuis van onze vakantie in Frankrijk. Jij was natuurlijk ook meerdere malen aanwezig op onze reis. Bij het schrijven van de kaartjes dacht ik: "Jou stuurde ik vorig jaar nog een kaartje maar nu wist ik niet wat er op de plaats moest staan van adres. Sterrenhemel nummer 1 misschien...
  Toen Elien deze week koste wat kost op de strobaal wilde staan moest ik denken aan jouw foto met je nichtje en hoe jij hierover vertelde!
  De lekkere eetmomentjes en zonmomentjes waar jij ook zo van kon genieten stonden natuurlijk op het programma. De confit de canard. Het zou er eentje geweest zijn die ik op ons eetmomentje klaar zou gemaakt hebben :).
  Geniet jij daarboven ook maar van alle mensen die jouw langs één kant zo hard missen maar die door jouw levenslust geleerd hebben dat ook als jij er niet meer bent, de mooie dingen in het leven blijven en leren ontdekken. Telkens met een knipoog naar jou!
  Dikke kus

 • Karen Van Dijck

  <3
  Lieve Anke, er zijn duizend dingen die ik je zou willen vertellen. Ik mis je. Xxx

 • Katty Antonissen

  ons sterretje is vandaag jarig!
  Hey anke
  Gelukkige verjaardag!!!
  Eindelijk we zijn samen verjaart vandaag!!!
  Ik hoop dat je nu met iedereen feest daarboven en met ons natuurlijk! Maak er een fijne dag van ea?!!!

 • Jolien Praet

  happy birthday
  Lieve lieve Ankie!

  Vandaag klink ik hier van beneden op je verjaardag! Maak er daar een knalfeestje van met veel snoep, jongens en oude bekenden. Ik voel me vandaag ontzettend dicht bij jou. Dit klinkt misschien heel vreemd; maar geeft me een veilig gevoel. Je bent mijn rots in de branding & mijn lichtje op het einde van iedere donkere tunnel. Ik draag je mee in mijn hartje :). Geeft er daar een lap op!

  Jolien

 • Nathalie Deleu

  De lekkerste lollie
  Ik was een paar maand geleden je papa gaan verwennen met een ontbijt. Toen ik binnenkwam was ook je kleine oogappel daar. Ons Yinthe kwam naar me toe en gaf me deze overheerlijke Lollie....was dit toch wel niet je lievelings lollie zeker! Deze heb ik dus met veel liefde bijgehouden.

  Nu vandaag...13 juni 2015. De dag waarop jij 27 zou worden. Deze dag kunnen we dus niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De perfecte dag om deze heerlijke lollie op te eten, vind je niet?!

  Anke, ik ga dubbel en dik genieten hiervan, voor u en voor mij. Maar ik ben er zeker van, dat jij hierboven ene knalfeestje hebt met een hele bende knappe gasten om je heen, veel drank, snoep,...en wat weet ik nog allemaal!

  3 dikke zoenen!!!

 • Ilke Antonissen

  Verjaardagscadeau van Yinthe
  Liefste tantankie,

  Ik heb een verjaardagscadeautje gemaakt en ben dat samen met mama en tantie op je steen gaan leggen. We hebben ook balonnen opgehangen, want bij een verjaardag horen vlaggen of balonnen. Ik denk dat je je nieuwe ketting prachtig vindt!

  Dikke knuffel,
  Yinthe

 • Eva Verguts

  13 juni
  Elk jaar vierden we dat er nog een jaartje bij was gekomen en dat allemaal dankzij jouw vechtlust. Dit jaar is het een dag vol mooie herinneringen. Hoewel ik liever nog een jaartje had gevierd met jou, mag het nu niet meer zijn. Je wordt nog elke dag gemist, denk elke dag aan je. En vandaag heffen we het glas op jou en alle mooie herinneringen en momenten die we samen hebben mogen delen.

  Hele dikke knuffel! X

 • Ilke Antonissen

  Tibe is klaar om de wereld te ontdekken
  Liefste Anke,

  Tibe stapt! Hij zet al anderhalve maand een paar stapjes van de ene naar de andere persoon, maar nu betrappen we hem geregeld al stappend terwijl hij gewoon aan het spelen is. Hij kan de wereld dus onveilig gaan maken.

  Dikke knuffel van een trotse mama

 • Jolien Praet

  Komoptegenkanker
  Wij supporteren met je mee

  Jolien

 • Sofie Meyvis

  Update van LO-city naar waar je ook mag zijn...
  Hey Ankie Spankie!

  Het is alweer 2 maanden en 2 dagen geleden dat we nog hebben bijgetetterd. De laatste keer was via whatsapp. Deze keer zal ik lang op jouw feedback moeten wachten, of wie weet vind je wel weer een manier om me te laten weten of alles ook goed gaat met jou daar boven.

  2 maanden... Waar zal ik beginnen? Je weet nog wel dat Jeroen en ik zijn gaan samenwonen, ondertussen 2 maanden en 4 dagen geleden. :) Wel, ik kan jou bevestigen dat we nog steeds samenwonen en sinds vorige week zelfs officieel! :) Naar het stadsloket hier op Linkeroever geweest en al! :) Vandaag moest ik papieren invullen voor op zijn werk af te geven zodat ik ook van zijn hospitalisatievoordelen kan gaan genieten. En weet je wat? Ik moest mijn gegevens invullen bij 'echtgeno(o)t(e)'!! :D :o Ik heb hem wel ook meteen laten weten dat dit niet wil zeggen dat hij van enige andere (trouw)verplichtingen af is. ;)
  En hoe dat samenwonen lukt zou je waarschijnlijk nu aan mij vragen. Wel, ik ben er inmiddels achter gekomen dat al die sprookjes die ze ons als kleine meisjes vertellen en die eindigen met 'they live happily ever after' eigenlijk helemaal niet kloppen. Een 'roze wolk' had ik verwacht. De realiteit is anders: een relatie is harde labeur! :) Geven en nemen, water bij de wijn doen en goed kunnen plannen! :o Jaja, Prinses Sofie is met haar beide voetjes op de grond gekomen. Gelukkig heb ik een geweldige man die zorg voor me draagt en me ook op mijn plaats zet wanneer ik het nodig heb. Een man die mijn zwaktes en mijn sterktes kent én wat nog zeldzamer is: een man die ze (en dus ook me) aan kan! :) Jaja, je leest het goed. Deze dame is best gelukkig met haar Prince Charming! :)

  Op de job(s) is het inmiddels al heel druk geweest de voorbije periode. En dat is goed, want dat houdt me bezig. Mijn zelfstandige activiteit in bijberoep komt van de grond, ik heb mijn trainingscursus er op zitten en super veel bijgeleerd! En ik ben inmiddels zowat commercieel verantwoordelijke geworden voor gans onze organisatie in België (bovenop mijn functie van vestigingsmanager van mijn 3 vestigingen weliswaar). Het frituur er nog bovenop begon wat zwaar te worden en heb ik dus daar mijn ontslag gegeven, maar blijf ik voorlopig nog wat inspringen totdat ze iemand anders gevonden hebben.

  Jesse en Nils groeien inmiddels ook gelijk kolen!:) Nils heeft al enkele nachtjes zonder pamper en zonder ongelukjes er op zitten en Jesse kijkt nog regelmatig 's avonds naar de sterretjes buiten en wijst dan naar die ene fonkelende ster en zegt: "Daar is Anke, Tante Fie."

  Anke Spankie, jouw angst om vergeten te worden was echt voor niets nodig. Zowel de kleinsten van de familie als de grootsten hebben het nog dikwijls over jou. Het minste dat er valt in ons appartement of als het wc niet goed door trekt, lachen Jeroen en ik naar elkaar en zeggen we "Anke is weer in the house!". :) Jouw kaarsje brandt hier nog elke avond, als ik wat laat thuis kom van het werk of te druk bezig ben met koken dan zorgt Jeroen dat jouw kaarsje tijdig brandt. Soms lijkt het wel op een ménage à troi! :) En weet je wat, ik denk dat je dat nog niet erg zou gevonden hebben ook niet. ;)

  Hopelijk gaat het goed met jou, waar je ook mag zijn. Weet dat je wordt gemist. <3

  Kus, Fie

 • Saskia Van de Vyver

  #ikmisuverdoeme!
  It's been a long time without you, my friend!
  I'll tell you all about it when I see you again!

 • Jolien Praet

  Ankiespankie!
  Lieve Anke,

  Volgende week is het zover! Ik ga eindelijk alleen wonen. Ik had dit zo graag met jou gedeeld. Jij was echt wel mijn rots in de branding in deze hele zoektocht. Ik hoop dan ook dat je weet hoe dankbaar ik je ben.
  Door jouw heengaan ben ik meer dan ooit gaan beseffen dat mensen (en ook ik) te veel met zichzelf en hun eigen leven bezig zijn. Ik geniet des te meer van kleine dingen en probeer steeds de positieve kant in dingen te zien. Een belangrijke levensles die je deelde met iedereen rond je die niet snel vergeten zal worden.
  Want wat diep in je hart zit, kan je niet verliezen.

  Ik mis je

  Jolien

 • Katrien Meyvis

  Het is mooi weer
  Liefste bruinoog, ik mis al dagen iets en nu weet ik het wat is... Het jaarlijkse startsein dat je gaf om te zeggen het is mooi weer... De blog die verscheen over hoe zalig de eerste zonnestralen aanvoelde of eentje dat het tijd is om de kleerkast aan te vullen. Wel het is al dagen mooi weer maar geen startsein dit jaar of toch dat je ze al dagen laat stralen doet ons ook deugd! Verdomme toch we missen u!
  X bruinoog 1

 • Lotte Van Buyten

  in mijn hart en aan mijn pols...
  Lieve Anke,
  toen ik de laatste keer bij jou was, zag ik een mooie armband liggen, Je vertelde waar ik hem kon bestellen en ging meteen op onderzoek uit. Maar ik had niet meteen een tekstje om er op te laten zetten.
  Tot die dag in maart, toen alles veranderde...
  Ondertussen heb ik mijn armband, met jouw quote. Ik heb geen armband nodig om steeds aan je te denken, maar toch biedt het me troost.
  Weet dat ik je nooit zal vergeten!
  *♡* Lotte *♡*

 • Veerle Sterckmans

  één maand geleden
  Vandaag een maandje geleden kregen we het spijtige nieuws. We gingen die avond nog eens goed bijpraten omdat het de week voordien niet gelukt was. Echter heb ik me aan onze afspraak gehouden. We hebben bijgepraat maar dan op ons eigen speciale manier! Feest maar goed daarboven zodat wij ook kunnen meegenieten.
  Dikke kusjes xxx

 • Lindsey De Grande

  You make me smile:)
  Liefste Anke,
  Er is zoveel wat ik je wil vertellen. Zoveel dat ik je ook effectief vertel. Het lijkt soms op een monoloog, het lijkt soms alsof ik gewoon in gedachten verzonken ben, maar ik weet dat je het hoort.
  Je blijft me moed en kracht geven lieve schat, en dat zal je blijven doen! Bedankt daarvoor!
  Ik zal er niet over lummelen, ik mis je keihard! En ook al wist ik dat ik je hard zou missen, ik had nooit kunnen voorspellen dat het zo intens zou zijn, zo'n pijn zou doen. Toch is het tegelijk telkens de gedachte aan jou, die de pijn verzacht!
  En dan weet ik dat jij hierachter zit en komt die lach terug op m'n gezicht!
  Blijf mensen aan het lachen maken meid! En blijf ook de mensen wakker schudden! Die afwisseling kunnen ze wel aan, zeker als ze jou gekend hebben!
  Liefs!
  x

 • Kim van Mele

  Lieve Anke
  Ankie, zoals velen onder ons mis ik u echt verschrikkelijk.. Waar is m'n maatje waar ik alles aan kwijt kon? Waar ik mee kon lachen, zeveren, zwanzen.. Herinneringen oprakelen over vanalles dat deugde en niet deugde.. We begrepen elkaar.. Maar.. Je bent niet echt weg hé.. Je bent er nog hoor.. Je zal altijd een plaatsje hebben in m'n hart! Maar het is zo verdomd moeilijk om de realiteit onder ogen te zien.. Telkens er iets gebeurd ofzo.. Denkik dan.. Oh deze moet ik Anke vertellen! Maar dan komt die donderwolk terug die me nog eens met de neus op de feiten drukt..
  Anke.. Je was er niet alleen voor mij.. Dit deed je voor iedereen.. Je hebt zo'n ontzettend groot hart! Dit doet me echt beseffen dat jij een fantastisch meisje bent! En ik ben zo blij dat ik je dit ook meermaals heb duidelijk gemaakt.. Hoop ik..
  Lieve meid, vergeten zal ik je nooit! Je hebt ontzettend mooie en knappe dingen gedaan.. Waar ik enorm veel bewondering voor heb!!
  Het ga je goed maatje.. Hou van je
  xx Kim en een dikke knuffel van Estéetje

 • els vyt

  gedichtje
  jonge sla

  Alles kan ik verdragen,
  het verdorren van bonen,
  stervende bloemen, het hoekje
  aardappelen, kan ik met droge ogen
  zien rooien, daar ben ik
  werkelijk hard in.

  Maar jonge sla in september,
  net geplant, slap nog,
  in vochtige bedjes, nee.

  Uit : Alles op de fiets, 1969 - Rutger Kopland

 • Ilke Antonissen

  Je volgende doel
  Zussie,

  Op 28 februari schreef je op je blog: "Volgende week kan ik weer een doel afvinken op mijn lijstje want dan is het Tibe zijn eerste verjaardag! Gisteren ben ik zijn cadeautje gaan halen. Ik hoop dat hij er content mee gaat zijn maar dat denk ik wel."
  Ik wil je via deze weg even laten weten dat we op 6 maart vlaggetjes hebben opgehangen bij nona en baba en dat we Tibe zijn eerste verjaardag wel degelijk gevierd hebben. Alleen de taart waren we een beetje vergeten... Gelukkig had tante Martiny ons de dag voordien verwend met taarten en was er nog net genoeg over om één volledige taart samen te stellen ;-) De tantie had samen met Yinthe een kroon geknutseld, maar Tibe is niet zo'n fan van hoofddeksels, dus lang heeft die kroon niet op zijn hoofd gestaan :-)

  Knuffel,
  Ilke

  PS: Tibe is heel blij met zijn politiekantoor! Je cadeau is dus goedgekeurd.

 • Katty Antonissen

  Dezelfde verjaardag
  Liefste Anke,
  Ik zal het nooit vergeten dat we allebei op dezelfde dag verjaren.
  Het zal dan ook maar nooit veranderen.
  Het blijft zo en ik vergeet u nooit
  Het is moeilijk om te verdragen maar ik moet er mee leren leven.
  Kmis u !!!!
  Liefs

 • Karen Van Dijck

  Mister Gabriel
  Lieve Anke,
  Ik weet niet zo goed of je nu nog kan dromen. Maar àls het kan, dan wens ik je elke nacht een droom met Gabriel Rios en zijn sexy kont in de hoofdrol. Want zoals jij kan fantaseren over de Gabriel, zo kan niemand dat. Dus, he's aaaall yours.
  Xxxx

 • Jolien Praet

  Dinnerdate
  hey Anke,
  Ik wou je even vertellen dat ik mede door de hulp van je lieve gezin onze traditie in eer heb gehouden: onze vrijdagse dinerdate! Ik hoop dat je van daarboven ook kan zien hoe sterk en positief je ouders & zussen blijven. Je zou zo fier op hen zijn. Tibe wordt net als jij eens goed gekrabd op de rug door baba :-) en Yinthe is nog steeds een zotte doos. Dit heeft ze natuurlijk van geen vreemde ;)! Als ik 's avonds de sterretjes aan de hemel zie, voel ik gewoon dat jij daar ergens bent. Je leeft verder in ieder van ons. Tot snel..

 • Veerle Sterckmans

  Waterpret met Lize, Kobe en Jade
  17 juli was een warme zomerdag. Je neef had gevraagd om op zijn kindjes te passen in de namiddag. Dat deed je altijd met veel plezier maar je wist dat dit fysiek niet meer zo gemakkelijk ging zijn. Zeker niet met die 3 fantastische rakkertjes. Daarom gingen we samen die schatjes bezig houden. We begonnen met een wellness-momentje voor de dametjes. Nageltjes lakken en versieren (want dat had je Lize cadeau gedaan), samen met lekkere koekjes die Elien gebakken had voor hen. Kobe die zeer aandachtig toekeek maar die we toch niet konden overtuigen voor de mooie kleurtjes:). Hoe lief Lize het ook vroeg aan haar broertje. Hij ontfermde zich wel over het bewaken en het snoeperen van de koekjes in de doos. Aangezien het zo warm was, toverden we de trampoline om in een springfontein! De tuinslang open en de 3 schatjes maar springen, gibberen en genieten. De lach die toen op jouw gezicht stond, was zo prachtig en vol plezier! "Dancing in the rain op zijn 's zomers! ". Na de vele spelletjes kozen we toch voor een iets rustiger moment want dit was wel een vermoeiende middag. Tekenen en opdrogen in de schaduw. Het tekentalent van Anke werd bovengehaald. Jaja ook al vond jij het niet een meesterwerk, zij vonden het meer dan geslaagd. Wees daar maar zeker van.
  Al snel was het tijd voor het avondeten. Jij bakte de worstjes en kon even genieten van wat rust toen ik de rakkertjes in bad stook. Flink dat ze waren, aten ze Anke haar lekker gebakken worstjes op en kropen met hun pyjamaatje aan in de zetel voor een tv-snoezelmomentje bij hun Ankietje! Vertederend om te zien. Ze vonden het allemaal spijtig dat je vertrok maar ja een fijne dag afsluiten is nooit leuk, echter zag je het aan hun slaperige blik dat ze zo genoten hadden!
  Wij kozen nadien voor een afsluiter in het plaasjcafee! Samen met Elien lekker eten met zicht op het water en de ondergaande zon. De mosseltjes hadden zo gesmaakt, ook al dacht de ober van niet! Had hij ze maar per stuk kunnen verkopen aan ons . Haha wij lachen om zijn grappige opmerkingen nadien :)!
  Bedankt liefste Anke voor die fijne dag en jouw prachtige lach.

 • Ilke Antonissen

  Wirre warre werretje
  Liefste tantankie,

  Wirre warre werretje
  Jij bent nu mijn sterretje
  Een lichtje in de nacht
  Dat altijd naar me lacht

  Yinthe en Tibe

 • Lieve Roets

  Beste familie Antonissen,

  Anke zal altijd in mijn herinnering blijven als een lief en zacht meisje.
  Ze zat in mijn klas in het derde leerjaar, in de Goethestraat.
  Ze was een fijne leerling.
  Ik bewaar haar voor altijd in mijn hart.

  veel sterkte,
  Lieve Roets

 • Ilke Antonissen

  Liefste zus
  Liefste Anke,
  Gisteren hebben we een, al zeg ik het zelf, prachtige afscheidsviering gehouden om jou te eren. Je hebt zoveel mensen op de been gekregen, er zijn zoveel mooie woorden uitgesproken. Zus, jij was geliefd hoor! Ook wij hebben wat anekdotes gedeeld, maar wees gerust, er zitten geen geheimen tussen ;-)

  Anke: “Eeeej, ik kan ook langs deze weg smurfen hoor!”
  Wencke: “Smurfin!”
  Anke: “Ja, ik ben klein, maar niet blauw, dus zeg maar dwerg.”
  Hoe het komt dat je mij dan opeens wél “smurfke” als bijnaam gegeven hebt, geen idee, want voor zover ik weet, zie ik ook niet zo blauw. Dwerg en smurfke werden de standaard aansprekingen in onze vele conversaties via Facebook, Whats’app, iMessage, sms, …
  Ja hoor, ook geheimen maakten deel uit van onze gesprekken. Volgens mij weet jij het meeste over de jongens/mannen die in het leven van mij en Ilke de revue gepasseerd zijn. En ook al maakten we meer dan eens ruzie, je hebt die geheimen nooit misbruikt, ze zitten veilig bij jou.

  Dat je een kleine blaas hebt, is dan weer geen geheim. Overal waar je kwam, heb je het toilet getest. Zo ook toen we op weg waren naar Frankrijk, voor een gezinsvakantie. Omdat er vriendjes meegingen, moesten we ons verdelen over twee auto’s. Jij bij mama & papa, ik bij Elio & Ilke. Opeens zien we papa midden op de périphérique van Parijs rare maneuvers doen. Het is daar al zo lastig om achter elkaar te rijden, laat staan dat je de auto die je moet volgen opeens naar de pechstrook ziet rijden. Lichte paniek in auto 2, tot we jou opeens uit auto 1 zien spurten om een plasje te doen. Heel veel struiken staan er niet op de périphérique, maar er was zelfs geen tijd om achter dat ene struikje te kruipen.

  Een snood plannetje van jou heeft Elio en mij bij elkaar gebracht. We hadden een extra harde schijf die we graag in de computer wilden steken en jij kende wel iemand die dat zou kunnen. Toen Elio met die harde schijf bezig was, kwam je doodleuk vertellen dat je weg moest. Of ik ervoor kon zorgen dat Elio bij de bus geraakte. Euhm, zus, laat je mij nu alleen met iemand die totaal mijn type niet is? Dat dacht ik tenminste. 10 jaar en 2 kinderen later besef ik dat jij mij beter kent dan dat ik mezelf ken… Ook al zat er geen strik omheen, dit is ongetwijfeld je allermooiste cadeau aan mij.
  Weet je nog, de avond voor mijn trouw? Jij had al een taak voor de trouwdag, jij mocht de tafels afroepen. Voor Wencke hadden we ook nog een taak bedacht, maar die hadden we voor de lol ingepakt. Het duurde even eer jullie echt beseften dat jullie zaten te staren naar een echo van Yinthe. Jullie missie voor de trouwdag: ervoor zorgen dat niemand doorhad dat ik zwanger was. “Geen probleem zus, wij zorgen wel voor jouw drank.” Subtiel mijn vol glas overnemen en omruilen voor een legere versie, zodat het leek alsof ik ook meedronk. Nadien heb je mij nog dikwijls al zwanzend verweten dat het mijn schuld is dat je zat was die dag. Ook al had jij net slecht nieuws gekregen over je ziekte, toch heb je die dag helemaal ten dienste van Elio & mij gestaan. En meteen was je nieuwe doel gesteld; die kleine pruts geboren weten worden. Yinthe werd overstelpt met tantankieliefde en Yinthetherapie was je favoriete medicijn.

  Anke, hoe jij je ziekte gedragen hebt, daar kunnen wij alleen maar dankbaar voor zijn. Ook al moesten we onze woorden soms wikken en wegen, je hebt het ons op een bepaalde manier ook gemakkelijk gemaakt. Wij zijn zo trots dat jij onze zus bent!

  Lieve, lieve zus. We missen je nu al zo ontzettend hard, maar we weten dat je over ons waakt. Liefste Anke, jij zit voor altijd in ons hart!

  Dikke knuffel,
  Wencke en Ilke

 • Brigitte Wauters

  Beste Martine en familie,
  Mijn oprechte medeleven. Als ik de reacties lees, is Anke een pracht van een dochter en zus. Veel sterkte en kracht vanuit al de mooie herinneringen.
  Brigitte Wauters

 • Nathalie Deleu

  Een vogeltje
  Er zit een vogel op mijn hand
  En ik weet, die wil naar de andere kant
  Ze heeft pijn en kan niet meer
  Maar haar loslaten doet mijzelf zo zeer.

  Tweestrijd neemt bezit van mij
  Ik hou zo van deze vogel
  Ik weet, als ik ze los laat
  ze hel ver weg gaat.

  Maar elke dag kijkt deze vogel mij aan
  Ik weet dat zij moet gaan
  Zij doet haar best, maar moet nu verder gaan
  en ik sta hier….een traan

  Dus open ik mijn hand en laat haar vrij
  Dag Anke,
  Ik ben blij je te hebben gekend en heb je liefgehad
  Ik zal met plezier kijken naar wat wij hebben gehad.

  En de vogel vloog weg, naar de horizon
  Daar ging ze, en volgde de zon
  Ik weet, ze vindt een thuis heel gauw
  Zonder pijn, angst of in het nauw.

  Dag m’n meid, met je altijd vrolijke snoet,
  je bent nu waar je wezen moet
  We hebben samen geleefd maar je moet nu alleen gaan
  en ik…ik moet nu doorgaan.

  Je kleine nicht,
  Je lekker beest,
  ….
  Nog een laatste dikke zoen,
  Van je kleine kapoen!

 • Jasmijn Stuer

  'Geluk is een halte onderweg tussen te weinig en te veel'
  Lieve Anke,
  4 maart 2015: op de kalender prijkt de boodschap ‘geluk is een halte onderweg tussen te weinig en te veel’, iets waar jij je zo bewust van was. Genieten van kleine dingen. Blij zijn om wat je wél nog kon. Het glas altijd halfvol. Met een kwinkslag werden je grote en kleine kwalen plots een voordeel voor ‘t één of ‘t ander. Of de reden om je een breuk te lachen. Zoals je altijd BOB was omdat je toch niet moest blazen.

  Onze kleine zorgen waren voor jou prioritair. Met een knipoog stelde je ons gerust. Komt wel goed. Je hebt ons geleerd te relativeren. Dingen te doen waar we blij van worden. En enkel achterom te kijken om mooie herinneringen op te halen. Zoals we na de training uren onder de douche stonden te luisteren naar jouw spannende verhalen tot de zaalwachter het water afsloot. Op vlak van versiertrucs was je een haantje de voorste.

  Van kampioen spelen, tot kampioen coachen tot kampioen zien worden. Volleybal was je passie. Als miss AVO paraderen, sketches in elkaar steken. Je droge gevoel voor humor deed ons heel wat aflachen op en naast het veld.


  Je hebt bij ieder van ons een grote indruk achtergelaten. En als we het even niet meer weten, zullen we knipogen in de spiegel,
  komt wel goed.

  Liefs,

  Caroline, Julie, Paulien, Yezera, Eline, Natalie & Jasmijn

 • Caroline Vermeulen

  Hoe een applaus meer kan zeggen dan alle woorden, tranen en gedachten samen! Een echt kippenvelmoment waarbij de tranen even achterwege bleven en het respect de overhand nam! Ik mis je Ankie Spankie! Never, nooit vergeet ik de kracht, doorzetting en vooral al je raad en mooie woorden. Maar vooral je begrip, respect en alle prachtige karaktertrekken!!! Geen afscheid, wel een tot ziens want de grootste ster staat nu al aan de hemel te fonkelen!!! Rust nu maar zacht en geniet van de deugenietenstreken van yinthe en Tibe die je nu altijd kan zien! Kga tegen je blijven praten, of je het hoort weet ik niet, maar na al onze gesprekken zit je stem in mijn hoofd en vooral in mijn hart. Ik weet dat ik altijd dat stemmetje achter in mijn hoofd zal blijven houden, horen en soms tegenspreken (om dan toch te moeten toegeven). Ik moet bekennen dat ik vandaag me niet aan mijn belofte gehouden hen. De tranen liepen over mijn wangen. Maar je mag zo ontzettend trots zijn op iedereen! Je tantes, nonkel, ouders, zussen, neven, nichten en vooral je oogappeltjes hebben de schittering uit jou ogen overgenomen in die van hen! Ik mis je lieveke, maar ik beloof je ik heb vandaag misschien niet gefeest en gelachen, maar I WILL dance in the rain. En dat lachen komt er nog, in alle gesprekken die er over je nog gaan zijn en zullen blijven! Dikke knuffel, rust nu maar zacht!!

 • Roland Evrard

  Beste familie,
  Afscheid nemen van een dierbare doet erg veel pijn, maar dat er zoveel lieve woorden over Anke gezegd worden, kan de pijn wellicht een beetje verzachten. Ik zal Anke blijven herinneren als een sympathieke en gedreven leerling aan wie ik als haar leraar Engels zeer veel goede herinneringen over hou. Nog veel sterkt toegewenst. Roland Evrard.

 • Katrien Meyvis

  Een knipoog, bruinoog
  Ik dans in de regen en zie een regenboog...
  Dan weet ik dat jij hierboven aan het gibberen bent en de tranen over je wangen rollen van geluk.
  Ik dans in de regen en hoor een donder en zie een bliksemschicht... Dan weet ik dat jij niet akkoord bent met hoe het hier beneden loopt.
  Ik dans in de zon en wou dat je nog 1 keer meedansen kon...
  Maar ik weet zeker wanneer we elkaar terugzien zal ik geen iPhone of gps nodig hebben om mij hierboven te gidsen want de weg naar de snoepwinkel zal jij wel uit je binnenzak kennen...
  We zien elkaar weer...
  Een dikke knipoog,
  Bruinoog

 • Jolien Praet

  Tot deze zomer
  In naam van Liselot, het overbuurmeisje

  De Farnèselaan ligt er maar verlaten bij, de putten die er al jaren alle voorbijgangers teisteren, lijken er nog troostelozer bij te liggen dan anders. Anke is er niet meer. De straat is somber en triest, net als haar bewoners.

  Nochtans, misschien moeten we dat net niet te hard zijn. Misschien is dat net niet wat jij zou willen. Misschien moeten we gewoon denken aan alle positieve en mooie dingen die er de laatste jaren zijn gebeurd, want ja, elk nadeel heeft echt wel zijn voordeel, zo blijkt.

  Als ik mijn zus deze week zie treuren, dan besef ik wat jij op een korte tijd betekend hebt voor haar. Praten over gevoelens is nooit mijn sterkste punt geweest, maar jij had door jouw snel opgebouwde levenservaring wel dat knappe talent om haar volkomen te begrijpen en te steunen en omgekeerd, was zij er voor jou. Empathie is een zeldzaam talent, één waarop ik oprecht jaloers ben.

  Je hebt de laatste jaren jezelf, maar ook ons geleerd dat je moet genieten van alle momenten, hoe klein ze ook schijnbaar lijken te zijn op die moment. Als ik terug denk aan je blog, bleken dat net de grote momenten te zijn. Hoe alledaags een vliegtuigvlucht ook mag zijn, uiteindelijk beland je misschien wel in de cockpit ;). Momenten met familie en vrienden bezie ik nog te vaak als overschat en alledaags, maar dat is het wel echt niet. Misschien moeten we daar ook maar wat meer bij stilstaan.

  Als ik kijk naar alle reacties, foto’s en herinneringen die hier nu worden opgelijst, dan kan ik alleen maar zeggen dat ik al blij zal zijn als ik op mijn 26 jaar nog maar een fractie van de vriendschap en liefde die jij hebt opgebouwd de voorbije jaren, zal bereiken. Het is een huzarenstukje dat je verwezenlijkt hebt en dat is geen toeval. Het is persoonlijkheid.

  Als ik kijk vanuit mijn bureau naar jouw raam, het raam van de kamer waar je vaak ging rusten, dan voel ik terug de moed die ik de voorbije jaren vaak heb gevoeld op die plek. Ik zat dagen urenlang te studeren en als ik keek naar de overkant, dan wist ik dat er daar iemand anders bezig was op diezelfde moment met een veel grotere strijd en dat mijn examen, hoe groot het op die moment voor mij ook leek, futiel en relatief was en dat ik blij mocht zijn met hoe ik daar op die moment zat. “Opgeven staat niet in onze woordenboek”, dat zinnetje heb ik meermaals in mijn hoofd horen luiden.

  Engelse spreuken en tekstjes zijn op het eerste zicht ook niet zo mijn ding, in tegenstelling tot mijn zus, die er net als jij haar kracht uit kan halen. Echter, wanneer ik de eerste keer ‘life isn't about waiting for the storm to pass...It's about learning to dance in the rain ‘ las, weet ik dat die zin nooit beter zal passen bij iemand dan bij jou. Het is een lijfspreuk, ze stond je op het lijf geschreven. De volgende keer, als ik in de Farnèselaan loop in de regen en er weer eens een auto veel te hard door een plas rijdt, natuurlijk net die plas die vlak bij mij ligt op die moment, zal ik eens hard lachen. Je weet wel, iets met dansen in de regen.

  Anke, de volgende ‘Buren-bbq’ zal er een persoon minder aanwezig zijn. Er zal een overbodige stoel lijken te staan. ‘Lijken’, want net zoals de voorbije jaren, is die dag het moment bij uitstek om herinneringen op te halen, om over onze fratsen uit onze jeugdjaren te praten en lekker te eten en te drinken. Inderdaad ‘lijken’, want je zal er niet fysiek bij zijn, maar ik vermoed dat er over niemand meer gepraat zal worden dan over jou die dag en niet in somberte mag ik hopen, maar met een lach op ons gezicht. Ik denk, nee, ik ben er zelfs zeker van, dat je die dag de zon laat stralen en alles oké zal zijn, want we zullen beseffen dat die lege stoel toch niet zo leeg is als hij lijkt.

  Tot deze zomer!

 • lili Van der aa

  Martine en Herman
  Ik wilde met dit korte schrijven mijn medeleven betuigen met het overlijden van Uw dochter Anke, woorden heb ik niet Martine....ik heb het blog gevolg en gelezen en heb op afstand enorm meegeleefd....R.I.P..martine en herman...veel sterke voor jullie vanwege Lili van der aa, je volleymaatje.

 • Nick Ringoot

  Liefste Anke!
  Liefste Anke , Al een paar dagen probeer ik iets te schrijven hier , maar telkens bleef ik naar het scherm staren omdat woorden me tekort komen. Woorden kunnen niet omschrijven wat je voor mij betekende , Toen ik je twee jaar geleden leerde kennen had ik net te horen gekregen dat ik een zeldzame zware ziekte had waar ik vrij jong aan ga sterven. Sindsdien was jij de persoon die me er leerde met omgaan, die me leerde om positief te denken op momenten waarop alleen negativiteit overheerst. Jij begreep men situatie , jij vertelde dat het leven meer is dan ziek zijn. dat we van dag of dag moesten leven en blij moesten zijn op de kleine dingen die we nog konden doen. Jij zat boordevol positiviteit en toekomt plannen. Jij was de persoon waar ik telkens naar opkeek. Anke , ... het gaat verdomd moeilijk zijn om zonder jou verder te moeten. om je nooit meer te horen. om nooit meer onze nachtelijke gesprekjes te hebben omdat we beiden slecht konden slapen. Helaas kon ik door men medische problemen vandaag niet aanwezig zijn op je uitvaartdienst. Maar ik weet dat je nooit ver weg zal zijn! jouw liefde voor het leven leeft verder in elke persoon dat het geluk had om jou te mogen kennen! Een mens is pas echt dood als iedereen hem of haar vergeten is. en dat zal in jouw situatie nooit gebeuren! Ik zeg je geen vaarwel , maar tot ziens!

 • Lindsey De Grande

  Achter elke traan van verdriet, schuilt een glimlach van herinneringen!
  Liefste Anke,

  Normaal geef jij iedereen een uitgebreid verslag van het reilen en zeilen de afgelopen dagen, maar vandaag zal ik jou een kort verslagje geven.
  Jouw uitvaart vandaag was in 1 woord samen te vatten, prachtig! Zoveel mooie anekdotes, foto’s, teksten, liedjes,… waardoor ik jou nog iets beter mocht leren kennen! Er valt uiteraard nog zoveel meer te zeggen, en daar zal ik hopelijk de komende jaren maar al te graag naar kunnen luisteren!
  Zeg meid, je had me al vol lof verteld over de familie Antonissen, maar euhm, klein detail vergeten nietwaar? wink-emoticon wat een knappe neven heb jij! Nichten ook uiteraard;-) , maar vooral, wat een warme, grote, hechte familie. Die jou stuk voor stuk zo graag zien!

  Yinthe is nogal een kapoen hoor! Ze heeft wel veel mee van jou! Ook zij slaagt er al in een ganse zaal mensen naar haar hand te zetten! Yinthe begon na een liedje te applaudisseren, én het was zo aanstekelijk én doorzettend, dat iedereen mee begon te doen! Wat ben je ongetwijfeld trots op haar! Het was trouwens ook een mooi gedichtje dat ze vertelde, een grote ster zal je hierboven zeker zijn!

  Je zussen hebben ook zo moedig en mooi voorgelezen! Ik begrijp na vandaag nog beter, waarom jij toch zo ongelofelijk fier op hen bent! Echt meid, we hadden samen op reis moeten gaan! Dan zouden we waarschijnlijk samen op de periferie van Parijs onze plaspauze moeten houden hebben, met 2 is toch altijd fijner dan alleen, niet?;) En dan konden we de rollende ogen van de andere inzittenden gewoon straal negeren, want we waren niet de enige met een kleine blaas;-).

  Maar het echte applaus lieve schat, was toch wel voor jou. Een oorverdovend, lang, intens applaus, met een staande ovatie. Mijn traansluizen waren al de ganse ochtend open, maar toen was het toch wel een stormvloed! Je voelde de bewondering en waardering voor jou in elk vezeltje van elke aanwezige én in de ganse ruimte van de kerk. En ‘twas een grote hoor. Die trouwens overvol zat. Je vond dat Gabriel Rios wel eens een privé concertje bij jullie mocht komen geven, groot gelijk trouwens! Maar die zangers en muzikanten vandaag, mochten er in alle opzichten écht zijn! Kippenvel konden ze me bezorgen, net zoals jij dat bij iedereen kon door je doorzetting, moed, spontaniteit en soms ook grilligheid;-).

  Maak je maar geen zorgen Anke, jouw lieve warme gezin, red het wel! Met vallen én opstaan, maar telkens dat keertje meer opstaan! En ik ben er zeker van dat Anky Spanky anders wel eens een schop onder hun kont zal geven van hierboven als het nodig zou zijn! Ik ben zo fier op hen, en jij ongetwijfeld ook!
  Lieve meid, sorry dat ik mijn tekst zelf niet voorgelezen heb! Net zoals jouw Engels dan blijkbaar niet altijd even verstaanbaar was vroeger, zou dit vandaag bij mij ook het geval geweest zijn! En beeld met amper klank, behalve dan gesnotter, maakt het spreken nu niet echt vlotter.

  Ik onthoud ook, dat toetiewoetie team zal blijven bestaan, allemaal ter ere van jou! Meid, mijn bilspieren zijn me dankbaar dat ik loop, maar als ik beter zou kunnen fietsen, stond ik nu al in de fietswinkel om mij een koersfiets aan te schaffen, klaar om het team te vervoegen! Nuja, supporters hebben ze ook nodig hé!
  En supporters heb jij genoeg, voor altijd! Zoveel vrienden en vriendinnen, zoveel familie, zoveel kennissen en dierbaren, gewoon zoveel!
  Niemand ervan kan jouw plaats vervangen, en dat hoeft ook niet! Je bent nu eenmaal zo uniek en mooi! Maar allen samen, met alle herinneringen samen, komt het wel goed! En ik weet dat ook jij daar van hierboven voor zal zorgen! Maar meid, hier ben ik weer: zorg toch ook maar goed voor jezelf, dat en zoveel meer, heb je zeker verdiend!

  Je weet dat ik afscheid nemen haat. Maar dit is geen afscheid, dit is tot ziens. Al weet ik dat we beiden hopen, dat dit voor ieder van ons nog zo lang mogelijk duurt! Want ondertussen zal je toch altijd dichtbij mij zijn, mooi in m’n hart!

  Liefs,
  Lindsey

 • Karen Van Dijck

  E9, een topklas met een top Anke
  Het is absurd te beseffen dat we nooit meer compleet gaan zijn. Ge waart de cement! Oh wat ga je gemist worden.

 • Ann De Jonckheere

  Soms is er zoveel wat we voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen. We wensen jullie veel kracht en sterkte toe bij het verwerken van jullie immense verdriet.
  Oprecht gecondoleerd, jullie zijn in onze gedachten, in deze verdrietige tijd.
  Steven en Ann Dierickx – De Jonckheere,
  Jordi en Evi.

 • Walter Callebaut

  Mooie reis, mooie Anke ...
  Anke ... ik heb jou nooit ontmoet ... maar heb wel veel over je gehoord. Hoe sterk en krachtig je steeds was. Wat een geweldig moedige vrouw je was. Hoe je anderen inspireerde en motiveerde, ondanks je eigen zware rugzak.
  Aan jouw papa en Mama heb ik mooie jeugdherinneringen. Twee prachtmensen ... die een prachtdochter op de wereld gezet hebben ... Mijn gedachten gaan ook naar hen uit.
  Anke, ik wens jou een ontzettend mooie reis ... in een wereld zonder pijn ... met alles wat je maar wensen en dromen kan. Jouw ster zal voor eeuwig in de hemel stralen.
  Herman en Martine ... en alle familieleden, vrienden en kennissen ... mijn oprechte deelneming.
  Dat het zonnige karakter van Anke jullie harten blijvend mag verwarmen.
  Liefs,
  Walter

 • Annick Pattheeuw

  Een groot verlies van een straffe madame.
  Veel sterkte aan de familie.

 • Els Lenaerts

  als een Vlinder
  Zo kwetsbaar als een vlinder,
  zo kwetsbaar is ons leven.
  Maar als een vlinder niet meer is,
  Is ons haar schoonheid bijgebleven.
  Zo blijft ook de dierbare,die je verliest,
  Voor altijd
  In je leven

  Els en Bruno

 • CARA Huygen

  Afscheid van een topvrouw
  Anke,
  Intens meegeleefd met je blog...gevoelens van hoop, ontgoocheling, relativering, machteloosheid, bewondering, respect ... Tijdens het lezen vaak een glimlach om m'n mond..maar niet vorige week woensdag... Verwondering..want ..vreemd ik had het niet verwacht...Of niet willen verwachten.. Toen we afscheid namen op je schitterend eetfestijn was ik ervan overtuigd je weer te zien... Je hebt 8 jaar zó hard gevochten... Je strijd zó waardig gestreden... Met vallen en opstaan telkens opnieuw leren leven met je lichaam dat veranderde van haar kunnen...fysieke grenzen tegenkomen maar ze begrensden je niet... Integendeel, met nieuwe moed opnieuw genieten van dingen die je nog kon.. Intens genieten van wat op je Bucket list stond.. Ik hoop dat je veel zaken hebt kunnen afvinken..
  Een topvrouw met een ongelooflijk krachtige boodschap, zo ga ik je herinneren!
  Lieve Anke, het ga je goed daar waar je nu ook bent. Rust zacht, je hebt het verdiend.
  -xxx-

 • Emmanuel Koslowski

  Beste Martine, Herman, Ilke en Wencke,
  Met een ontstellende droefenis heb ik het heengaan van Anke vernomen. Woorden schieten mij tekort. Anke had mij voor mijn vertrek op skivakantie nog een fijne reis gewenst. We zouden erna nog eens afspreken. Bij mijn thuiskomst vernam ik het droevige nieuws. De gedachte dat ze tot op het einde maximaal heeft proberen genieten van het leven, alsook het feit dat ze werd omringd door liefdevolle en toegewijde ouders en zussen biedt mij troost. Ik zal Anke steeds in mijn hart dragen, haar spirit en positieve ingesteldheid zal zoals bij velen inspirerend blijven werken. Ik ben dankbaar voor de vriendschap die zij mij heeft gegeven. Via deze weg wens ik jullie veel sterkte en liefde om de onmetelijke leegte die haar heengaan teweegbrengt, te verwerken.
  Met innige deelneming,
  Emmanuel Koslowski

 • Jolien Praet

  X
  Anke,
  De laatste jaren hebben we zoveel leuke momenten met elkaar gedeeld. Zonder woorden en met veel gevoel!
  Elkaar begrijpen leek als vanzelfsprekend. Onze vrijdagmiddagetentjes werden een vast ritueel. Jullie deur stond altijd wagenwijd open. Van overbuurmeisje tot één van mijn beste vriendinnen. Natuurlijk wel eentje met de grote V! Ik ga je ongelofelijk hard missen, maar weet dat je ergens nog over ons waakt..

  I carry your heart, I carry it in my heart
  Jolien

 • Damien Deleu

  Dikke knuffel,
  Anke, ... Ik heb zolang geaarzeld om iets te schrijven omdat woorden mij sowieso tekort schieten. Je bent gewoon een voorbeeld voor zo velen. Ik denk graag terug aan de dag voor je nonkel Vinie vertrok op zijn grote wandeling. Ik vroeg je toen of ik je gewoon eens heel goed mocht knuffelen. Wat we toen nietszeggend tegen elkaar zeiden, betekende zoveel voor mij, ik hoop voor jou ook.
  Damien

 • Katty Antonissen

  Goeie tijdjes!
  Lieve Anke,
  Je was zo dapper,je had heel veel kracht om het jaren vol te houden!
  Ik wou heel graag dat het nooit bij iemand van onze familie zou gebeuren!
  Ik wou nog heel veel leuke tijdjes met jou beleven, maar het kan niet. Je had zolang gevochten om er nog te blijven. Ik hoop dat het nu beter voor jou is! Rust in alle vrede!

 • Nathalie Deleu

  gehaktballetjes rollen
  Ik heb juist gehaktballetjes zitten rollen...eentje voor Tanthalie, eentje voor Tantankie en eentje voor de pot...dus ja, ik geef toe. veel schieten er niet over ;)

 • tony roose

  Beste Herman en familie,

  Moge de steun van je vrienden je troost bieden.
  En goede herinneringen het verlies verzachten.

  Familie Tony en Nathalie Roose - Viaene

 • Francis Boogaerts

  Ik Buig voor de "Alles Scheppende Macht"
  waarvan ik kom en
  waarnaar ik terugkeer

 • Wim en Karin van Beers

  Herman en Martine,
  Wij wensen jullie heel veel sterkte toe in deze zeer moeilijke tijd.
  Wim en Karin van Beers, Veldhoven, Nederland

 • Jessy Borremans

  Voor altijd in mijn hart
  Toen we elkaar ontmoeten in 2011 hadden we meteen een klik. Jij wees me er geregeld op dat het leven veel meer moois in zich had dan alleen maar werken. Mede dankzij jou heb ik naar mijn lichaam geluisterd en sinds vorige maand mijn werkschema verminderd. Je hebt me geleerd om te leren stilstaan bij wat mág en minder bij wat móet of verwacht wordt. Om te leven in het hier en nu, en niet in het 'straks'. Nog niet zolang geleden vroeg je me om snel af te spreken. Om verschillende redenen werd het telkens uitgesteld. En nu ben je er niet meer. Lieve Anke je hebt heel moedig gestreden. Je hebt nu je rust gevonden. In gedachten zal ik je voor altijd met me mee blijven dragen. Je was een geweldige meid die heel hard gemist zal worden!

 • Gérard en Anne Paunet

  Liefst Anke,
  Je hebt zo hard gevochten , je bent zo sterk geweest ,nu mag je rusten je hebt het verdiend.
  We wensen veel sterkte aan heel je familie .We zullen je nooit vergeten.

 • Sphie Deleu

  "She learned how to dance in the rain"
  Anke,
  De manier waarop jij in het leven stond is ongelooflijk. Zo nuchter, zo sterk, en vooral zo positief! Jij hebt mijn kijk naar het leven veranderd. Hebt me helpen relativeren. Want, wauw... Wat was jij een optimistische dame! Wanneer er een deeltje van jouw vrijheid wegviel, probeerde je ook hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Ik zal bijvoorbeeld nooit vergeten hoe je het 'arriveren' van je nieuwe vervoermiddel (de rolstoel) beschreef. Geen gejammer, geen gezaag. Neen, zo was je niet. Je maakte er soms zelf een mopje over. Het was telkens weer bewonderenswaardig hoe sterk je in je schoenen stond. Je hebt dit gevecht waardig gestreden, lieve Anke. Het is een vreselijk monster, maar het heeft jou mentaal niet kunnen breken, en dáár ben ik (samen met vele anderen) erg blij om! Slaap zacht, Anke. Je hebt het verdiend...

 • Eric Van Hul

  Wij hebben Anke niet persoonlijk gekend maar in haar reacties op de Compostella blog van Vincent viel mij vooral haar moed en indrukwekkende levenslust op.
  Wij wensen de familie veel sterkte toe en hopen dat jullie moed kunnen scheppen uit de positieve manier waarop zij tegenover het leven stond.

  Eric &Sabine; Van Hul Verstraeten

 • Herman Van Puymbroeck

  Min oprechte deelneming bij het overlijden van Anke.
  Ik kreeg het slechte nieuws te horen toen ik aan het werken was in de sporthal. De plaats waar ik Anke heel veel heb ontmoet toen ze training gaf aan de Avo speelstertjes. Altijd zeer gedreven. De laatste jaren was het niet meer in trainingspak, maar toen ik haar in de sporthal zag, voelde ik nog steeds haar enthousiasme en opgewektheid van weleer.
  De voorbije dagen was ze steeds in mijn gedachte toen ik in de sporthal was. Aan de familie veel sterkte voor dit verlies.
  Herman Van Puymbroeck

 • Luc & Julienne Leenaerts

  De herinnering aan Anke zal altijd een glimlach toveren op jullie gezicht. Veel moed en sterkte in deze moeilijke tijd.

 • Caroline Vermeulen

  Uren en Uren
  Ankie spankie, ik kan het nog altijd niet geloven. Het lijkt niet waar. DE grote mevrouw waar ik zo immens veel respect voor heb en die zo positief is en bleef!!! Je waart zo kort geleden nog aan het vertellen dat u boek bijna af was en over yinthe en kleine dingen maar ook angsten en grote dingen....! Ik weet nog het begin, in de eerste jaren van de middelbare school. En zelfs daarvoor nog. En dan later als we afgestudeerd waren, toevallig ortho al onze gesprekken over de harde waarheden. Tegen mij dier je vaak zeggen wat je echt voelde, omdat je wist dat ik er ook tegen kon en je begreep. Soms was ik het niet eens met je of bekeek ik dingen op een andere manier en ook dat kon je verdragen. We spraken over je kanker, euthanasie, familie achterlaten, de dingen die je vrienden of familie deden uit goede bedoelingen of angst, die bij jou niet altijd goed overkwamen. Vriendjes, mannen, mooie dokters ;-) Alles was mogelijk in onze gesprekken. Zelfs lachen als je medicatie begon te werken en je rare dingen begon te zeggen. Of als we babbelden over rare dingen die mannen gedaan hadden. Zo ging ik je visbokaal zoals je hem zelf noemde, ging komen volplakken met foto's van schone venten. Of hoe de assistent van de dokter sexy bleek te zijn, net zoals de verpleger. Maar aan de andere kant was er niemand die me zo begreep in mijn ziek zijn en mijn gevoelens en gedachten. Frustraties naar anderen toe, maar ook naar mezelf. Hopen, dromen en wensen alles kwam aan bod. Zelfs op het einde, je vriend en tegenslag in de behandelingen maar elke keer weer vroeg je Hoe ik me belde en of ik oké was, Hulp kon gebruiken en soms zelfs dat het even erg was op een andere manier. Nee dat heb ik nooit kunnen begrijpen want nu anke, nu ben ik hier en jij niet meer. Ik kan niet geloven dat onze uren en uren en uren van gesprekken zomaar over zijn en nimmer terugkomen. Ik ga u zo hard missen en ik kon u niet vaak zien, omdat ik zelf te ziek was en je niet wou aansteken of te moe was om te komen, maar we gingen dat allemaal nog goedmaken en deden dat ook door uren te chatten. Ik kan ni geloven dat dat nu niet meer kan. Kheb zo veel gehad aan u en jij vertelde zo veel van wat je voelt en dacht. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik u gekend heb en dat we zo veel uren mogen praten hebben. Alles kon ik bij u kwijt! IK GA U ZO HARD MISSEN!!! Anke Rust maar goed, je hebt genoeg gevochten. Weet dat we aan je denken. Ik besef het nog steeds niet, maar jij zal nooit uit mijn hart verdwijnen!!! En ik heb zoveel spijt dat ik ziek was met het eetfestijn, maar horen van jou dat je het begreep en bovenal bezorgd was, dat helpt me! Door jou heb ik niet leren vechten, dat moest ik spijtig genoeg al, maar leren doorzetten, vechten en vooral NOOIT opgeven! !! Ik mis je lieveke, je verhalen, lach en zotte stoten maar je woorden leven eeuwig voort in mijn hart! Net als jij! Dikke knuffel en ik laat je nooit los.

 • Anja Van Mol

  Anke, volleybaltrainster van AVO miniemen!
  Het was fantastisch om samen met jou volleybaltraining te geven! Je motiveerde met oneindig veel geduld en elk kind voelde zich een 'ster'. Mooi, mooi, mooi,...

 • Lily en Guy Denauw Verheyen

  Herman en Martine, nonkel Gust en tante Els en ganse familie,
  Persoonlijk hebben we Anke niet gekend, maar we hebben wel veel gehoord over haar fantastische en sterke persoonlijkheid.
  Wij wensen jullie veel sterkte bij deze grote leegte en verdriet.

 • Rutger Reynaerts

  Anke,

  Ik kende je niet goed, maar ik weet wel dat je een goed persoon was.
  Innige mededeling aan gans de familie voor het grote verlies.
  Slaapwel.

 • Nathalie Deleu

  weekje aan zee
  De jaarlijkse vakantie om met onze kleine neef Yariq een weekje aan zee te verblijven. Altijd Top! Zeker met het uitzicht op de knappe redders ;)
  Als die knappe redders dan nog eens een hele diepe put graven, dan gaan wij er toch wel inliggen om ons volledig te laten ondergraven....niet? ;)

 • Nathalie Deleu

  Fredericooooooooo
  Tja...een zwak voor knappe gasten heb jij (of wij) wel altijd gehad. En deze knappe Italiaan kon zeker niet in het rijtje ontbreken!

 • Ka Ren

  Gij tijger!
  Schoon schoon schoon tijden waren dat, die hoera-de-examens-zijn-gedaan-en-Anke-Jan-Karen-waren-jarig-feestjes.

 • leen verstraelen

  samen afgestudeerd :)
  Dankjewel lieve meid voor de fijne herinneringen die je me gegeven hebt. Dat ik je ga missen is zo logisch, want je bent een schat van een meid!
  Lieve knuffel,het ga je goed, en tot ergens onderweg...
  Leen

 • Leen Ryckaert

  soep en nog eens soep
  ongelooflijk hoe jij al dat geld bleef verzamelen voor kom tegen kanker!! Heb je dat ooit al eens samengeteld? x

 • Leen Ryckaert

  Meer dan 600 liter soep
  Geen enkele opdracht was jou teveel, in de schuur was het toen ijzig koud maar dat kon jou niet schelen..

 • Sophie Byl

  Prachtmeid!
  Anke omschrijven in één woord is niet mogelijk. Anke is zoveel in één. Een meisje met een gouden hart, eerlijk, rechtuit, ontzettend moedig, positief ingesteld, een geweldige tante, dochter, zus, en een goede vriendin. Ik ben blij dat ik Anke heb mogen kennen. Ik ga je missen! xxx Sophie

 • Jolien Praet

  Ik had me geen betere soulmate kunnen wensen!
  Slaapzacht!

 • Laurent De Backer

  Bij deze wil ik graag heel de familie en vriendenkring van Anke heel veel moed & sterkte toewensen. Slaap zacht Anke.

 • Eline Van Poucke

  Mooie herinneringen aan een sterke, dappere vriendin
  Anke, nooit heb ik iemand zo sterk geweten dan jij. Jij was gewoonweg energie, kracht, doorzetting... Ik heb ongelooflijk veel respect voor je en zal je nooit vergeten.

  Heel veel sterkte toegewenst aan haar familie.

 • Tante Yvette en Luc Nys - Baert

  Leven is als sneeuw, je kunt het niet bewaren
  Troost is dat jij er was, uren, maanden, jaren......

  Heel veel sterkte en steun gewenst aan de families Antonissen - Meyvis

 • Gitte Deckers

  Niet de makkelijkste weg!
  Anke, je kreeg niet de makkelijkste weg voor je voeten geworpen.. Als klasgenootjes in E9 waren we met z'n allen een hechte klik! Onze momenten in cafe local, in den aula of gewoon op stap int stad, twas altijd tof! Ik herinner mij nog goed dat je last had van uw rug, en opeens zei je dan dat je een tumor had die eruit moest. "Hop tumor eruit en let's get on with my life" was uw ingesteldheid. Studies vlotten ook niet altijd even gemakkelijk, wij waren praktijkmensen he anke, onze neus in de boeken was ni ons ding ;) Het volgende jaar belandden we weer samen in het eerste jaar, na enkele maanden vertrok jij naar pestalozzi en ik volgde even later. Het hechte contact was er niet meer, maar af en toe een Facebookberichtje om te zwanzen of serieus te zijn was plezant. Ik kwam u af en toe tegen op school, met een mooie haardos, een sjaaltje of een knappe pruik, maar altijd met een glimlach. De laatste keer dat ik je zag was int ziekenhuis, ook al veel te lang geleden, samen met enkele oude klasgenootjes kwamen we een vlaggenlijn brengen. Die vlaggenlijn heb ik met veel liefde aan elkaar genaaid, de vlaggetjes waren stuk voor stuk handgemaakt, door vrienden, speciaal voor jou. Ik herinner me jouw glimlach nog toen je het open deed. En die glimlach wil ik voor altijd onthouden. Lieve Anke, dikke knuffel, straffe madam!

 • Liselot Oelbrandt

  Veel respect voor een sterke meid!
  Anke, ik heb maar een jaartje bij jou in de klas gezeten, ik kende jou als een super toffe meid. Veel respect voor iedereen en met iedereen begaan. Jaren later hebben we mekaar dan nog eens gesproken over werk en solliciteren. Je had toen nog bij ons gesolliciteerd en ik deed een goed woordje voor je. Je vond iets daarna een job. Het was van vrij korte duur want er lagen heel wat tegenslagen op je pad.
  Maar steeds was je positief. Ik heb de toetiewoetie blog altijd gevolgd en gelezen met een lach en een
  Traan. Ik dacht steeds, zoveel respect dat ik heb voor Anke, zo hard dat ik naar die meid op kijk...
  Je bent voor veel personen een voorbeeld

 • Joyce Mistiaen

  Afscheid nemen van een bijzonder moedige sterke vrouw... Voor altijd een liefdevol plekje in ieders hart. Veel sterkte aan de hele familie!

 • Veerle Sterckmans

  een nieuwe laptop
  Een nieuwe laptop, dat was wat we beide nodig hadden! Wij als handige harry's op vlak van technologie gingen proberen dit voor elkaar te krijgen. Onze uitstap was dus naar "de Carrefour in Burcht". Dicht bij de deur! Daar stonden we dan voor alle laptops. Vergelijken, bekijken, wat kon de ene meer dan de andere. Echter we geraakten er niet uit, dus we vroegen hulp. Het was natuurlijk weer een gladde verkoper en dat had jij ook snel door. Ok na veel wikken en wegen hadden we beide dezelfde laptop gekozen. Achter de rug van de verkoper hadden we afgesproken dat we toch iets als voordeel wilden krijgen aangezien we 2 laptops kochten. Jaja we gingen het eens goed uitleggen. Wat haalden we eruit: Een laptopzak! (Jij moest die van jou nog eens verwisselen want de rits was kapot, mijn zak heeft nooit goed gewerkt maar we kochten hem samen dus ik blijf hem gebruiken :)!)
  en 50 euro korting als we de VISA-kaart namen. Wij zo trots als iets. Echter begrepen we niet veel van al het papierwerk en moesten we dus enkele maanden geleden onze jaarlijkse bijdrage betalen doordat we vergeten waren de kaart op te zeggen, typisch ons !
  Jaja we hebben toch veel tijd nodig gehad vooraleer we onze laptops onder de knie kregen. Telkens vertelde je dat je laptop zo raar deed of dat je bepaalde dingen niet meer open kreeg. Al een geluk kregen we het telkens opgelost. Dit soms met de hulp van Elio.
  Onze kledingaankopen waren toch iets eenvoudiger en hierbij moesten we niet onderhandelen met de verkoper. Mooi en goede prijs = kopen die handel !
  Liefste Anke, shopperke, wat was dat toch telkens een zalige shopuitstap met jou!

 • sarah vercauteren

  Toetiewoetie
  Anke ,
  We kennen elkaar van het middelbaar.Ik heb je leren kennen als een goedlachse Anke , recht voor de raap.
  Ik herinner onze reis naar Italië. Waar we veel plezier beleefden.We hielden contact. Samen iets gaan drinken,lekker winkelen.Het was een leuke tijd waar ik regelmatig aan zal terugdenken. Liefs , sarah

 • Sofie Meyvis

  Ontelbare mooie herinneringen
  Een herinnering toevoegen? Waar moet ik beginnen? Ik mag mezelf zo ontzettend gelukkig prijzen dat ik ontelbaar veel mooie herinneringen aan jou heb. Hoe je vroeger achter mijn veren zat toen we bomma & bompa of bij mijn mama (Tante Rita) gingen eten op de middag op schooldagen en ik weer alles op mijn dooie gemak deed en jij maar riep "Sofie! Doe voort! Straks komen we te laat op school!!". Of onze Mojito-avond op een zomers terrasje in Barcelona op onze citytrip onder ons 2 in 2011 en hoe lang het duurde eer we het Spaans metrosysteem begrepen. :) Of onze oudejaarsavonden die we de laatste jaren samen vierden. En dan die wensballon die we op lieten op de vorige oudejaarsavond en de stress die die even veroorzaakte bij ons. :) Of al onze eindeloze gesprekken over onze officiële vriendjes en onze officieuze vriendjes en alles wat daar bij komt kijken. ;) En ja, zelfs onze lange gesprekken over de dood vind ik een mooie herinnering, want die herinnering stelt me gerust. Ik weet dat je niet bang was van de dood, dat heb je me zelf gezegd, je was alleen bang van de pijn die je nog te wachten stond. Je kan dus wel begrijpen dat ik ontzettend opgelucht ben dat je op deze manier bent gegaan, omringd door jouw gezin met -volgens jou althans- nog niet te veel pijn. Hoewel ik dat laatste in twijfel trek: elke andere persoon had al lang opgegeven met al het leed dat jij heb moeten dragen, maar jij wist alles te relativeren. En als ik met een stomme griep zat, mijn reumapijnen of alweer een knie-operatie dan hing jij onmiddellijk aan de telefoon om mij op te beuren. Hoeveel mensen doen dit? Hoeveel mensen kunnen dit? Ik kan niet genoeg zeggen hoe enorm ik jou vechtlust, doorzettingsvermogen en gouden hart altijd bewonderd heb. Je zit voor altijd in mijn hart. Ik mis je ontzettend.

  P.S. Vergeet onze afspraak niet die we gemaakt hebben tijdens onze babbel over "is er leven na de dood?". I love you, piskous. <3

 • Lieve vergauwen

  Ik hoop en wens dat Ankes kracht verder draagt dan haar heengaan. Heel veel sterkte aan de gehele familie. Lieve Vergauwen

 • mimi mh

  Ik wens de ouders van Anke heel veel sterkte toe.

 • Zonder woorden...

 • Katty Antonissen

  Liefste Anke
  Lieve Anke
  Ik mis u zo!!!!
  We wisten dat het ooit zou gebeuren maar ik hoopte dat het nog niet ging gebeuren!!
  Fout gedacht... maar ik denk dat het beter voor jou is!
  Je blijft altijd in mijn hart!!!!
  Liefste nicht het gaat je goed!

 • Mesina Ernst

  toetiewoetie dikke knuf van mesina oud klasgenootje
  Hey meid, spijtig dat ik je niet meer heb gezien . Ik zal je wel missen zoveel jaren samen in de klas gezeten :(
  Zal je zeker ni vergeten dikke knuffel! Mesina (ernie) ernst

 • Lindsey De Grande

  Anky Spanky voor altijd in m'n hart
  Liefste Anke,
  Ik kan niet zeggen hoe hard ik je nu al mis! Telkens denk ik, oh, dat moet ik Anke laten weten! Of, hoe zou het met Anke zijn? En dan komt het harde besef. Maar Anke, ik zie je overlijden niet als een verlies. Jouw kennen, was absolute winst. Is absolute winst, want je hebt onuitwisbare sporen nagelaten, die ik koester voor altijd! Ik weet nog hoe je maandag stuurde, whaaaattt? Die heeft 17 000 euro uitgegeven aan kleren, toen je naar the Sky is the limit aan het kijken was, dan schaamt ge u toch wel denk ik, zei je nog. Ik lachte vanuit m'n zetel en we waren weer even vertrokken met enkele smsjes over en weer. Het lachen, het serieuze, het diepgaande, het fantaseren, het doelen stellen en dromen, ik zal alles aan je missen, maar tegelijk zo mooi herinneren en koesteren!

  Great friends are hard to find, harder to leave, and impossible to forget. Maar vergeten wil ik je niet, nooit! Ik zou het ook niet kunnen! Daarvoor heb je een veel te grote indruk op me nagelaten. Daarvoor ben je een veel te fantastisch persoon, voor altijd!
  Slechts enkele woorden hadden we nodig om elkaar te begrijpen. Of zelfs geen. Waar ik bij andere mensen soms met een gans woordenboek nog te kort zou schieten, wist jij het meteen. Niet om direct op me in te praten, of meteen met ''oplossingen'' af te komen, neen. Om naar me te kijken, of te sturen, en me meteen dat rustige gevoel te geven: ze snapt het en het is ok.
  Je wist al veel langer dat je niet meer kon genezen van je kanker. Maar je bleef de dokters, je dierbaren én jezelf verbazen. Of misschien niet, je wist gewoon dat de wereld nog lang niet van je af was! En wat ben ik daar blij om! Want zo heb ik de kans gekregen om je het laatste half jaar écht te leren kennen. Ik wist dat het me onnoemelijk veel pijn zou doen, wanneer je tijd toch zou komen. En dat is ook zo. Maar toch, zou ik het nooit ongedaan willen maken! Jou mogen leren kennen, was een eer! Meer nog, ik kan alleen maar zeggen, had ik je maar veel eerder leren kennen!
  Jij gaf me zoveel moed en kracht, dat het me absoluut geen energie kostte, om hetzelfde bij jou te doen. Wat ben ik blij en dankbaar dat je in m’n leven bent gekomen! Je was de eerste die m’n boek gelezen heeft, nog lang voor het uitgekomen was. Ook op vlak van schrijven, hadden we een match, want ook jij was jouw weg prachtig aan het verwoorden, hoe lang en zwaar het ook was. Je bent echt één van m’n helden, en dat zal je altijd blijven!
  Ik heb het je de laatste maanden meerdere keren gezegd, toen je het nog in ‘real-life’ kon horen ook. Maar ik zal het blijven zeggen. Anke, je bent en blijft een schat! Jouw doorzettingsvermogen en hoe je in het leven stond, bewonder ik echt! Hoe jij er ook nog voor mij en anderen was, ondanks al je eigen problemen, is ongelofelijk! Je liefde en wil om te leven, onuitputbaar! Ik zal dit voor altijd in me meedragen! Bedankt om te zijn wie je was, bedankt om zo’n goeie vriendin te zijn! Ik zal jou voor altijd in me meedragen! En ik kan oprecht zeggen, Anke, ik zie je graag! Voor altijd! Want dit is sterker dan de grenzen van dit leven!

  Rust nu maar hierboven, al weet ik dat je waarschijnlijk meteen in de startblokken zal vliegen om over je dierbaren te waken én je boodschap verder de wereld in te helpen!

  Liefs!!!

 • Marina Matysen

  Een bijzondere ster
  Ik leerde Anke en haar blog kennen via de Facebook van Sofie en tante Rita. Toen bleek dat ik haar al langer kende want ze kwam wel eens spelen bij Sofie en Katrien en daar was soms mijn zoon Jordi ook bij. De blog heb ik altijd met veel bewondering gelezen, dikwijls grappig naast de aangrijpende medische verhalen. Zoveel moed, geloof en sterkte om nog van alles te genieten samen met een heel warme familie. Dat bleek duidelijk uit haar verhalen en reacties op het blog. Familie en vrienden blijven nu achter met het verdriet maar ik ben er zeker van dat jullie, dankzij alle mooie herinneringen, dit samen een plaats zullen kunnen geven. Ik schreef het al op Anke haar blog : de hemel heeft er nu een unieke ster bij. Lieve Anke ik zal je niet vergeten. Bij mij thuis brandt altijd een kaars, vandaag brandt ze speciaal voor jou. Mijn deelneming aan de ouders, zussen en familie. Marina

 • Erika Van Laere

  Anke de spring int veld!
  Hey meid,
  Ik weet echt niet wat te zeggen... Al lang wisten we dat dit ging gebeuren maar het is echt een schok! Toch zo plots omdat je altijd bent blijven doorzetten en bent blijven vechten! Onwaarschijnlijk hoe sterk jij bent! Echt... Respect meid! Ik ben triest omdat ik jou niet meer int kort heb gezien, maar op de dag dat je ons verlaten hebt, heb ik jou nog gehoord! Dat geeft me toch ergens steun! Bedankt om ons zoveel bij te leren!
  Ik kijk vooral terug naar de ongelofelijk grappige momenten in de klas van de middelbare school! Wat n leuke, fijne en onbezorgde tijd was! Jij was altijd de grappige, het zotteke en zonneke in huis! Altijd klaar voor iedereen! Met Eva haar doperwtjes, jouw usually dat je niet uitgesproken kreeg zodat het steeds uselouwie werd! Je superschattige niesbuitjes, Nooit ben ik dat vergeten! Nooit zal ik dit vergeten! Jij blijft in mijn hartje! Dikke kus en slaap zacht toetiewoetie , mooie ster! Liefs Erika xxx

 • Lotte Van Buyten

  Lieve familie van Anke,
  jullie mogen fier zijn op jullie zelf. De manier waarop het hele gezin is omgegaan met Anke haar strijd, een voorbeeld voor velen. Wanneer Anke het moeilijk had, stonden jullie voor haar klaar. Wanneer Anke weer een zot idee kreeg, hielpen jullie haar op elke manier dat je kon. Jullie behandelden haar als Toetiewoetie en niet als iemand met kanker.
  Het moeilijke deel komt nu. Maar weet dat jullie er niet alleen voor staan. Anke heeft veel mensen in het hart geraakt en in al die harten zal zij eeuwig blijven bestaan.
  hele lieve steunende zoen,
  Lotte

 • Nathalie Deleu

  De top
  Lieve Anke, toetiewoetie, mijne sjoe, mijn lieve nicht...en zo kan ik nog wel even blijven doorgaan.
  Ik kan niet verwoorden wat het met mij doet dat jij er niet meer bent. Het doet raar, héél raar. Maar...De mooie, leuke avonturen die wij samen hebben beleefd zullen altijd een prachtige herinneringen blijven aan u, aan die sterke, straffe, mooie, liefdevolle...madam.
  Op de foto hierboven hebben we samen een enorme berg beklommen in Italië, wat een uitdaging was dat!...Jij hebt je eigen moeilijke en zware berg nu beklommen en de top bereikt.
  Je hebt het super goed gedaan en verdient voor de volle 100% rust.
  Slaapwel mijn sjoe! <3

 • Lotte Van Buyten

  Van jouw wotsie...
  Mijn lieve toetiewoetie,
  E9, de klas waarin ik je leerde kennen. Een (h)echte klas, met uitstapjes, examens en veel getetter! Daarna was het contact even minder maar al snel waren we terug zo hecht als vroeger. We spraken af in Antwerpen, bij je ouders thuis of op je appartementje. Je was altijd zo vol leven, vol plezier. Je stond steeds klaar met goede raad, een fijne roddel en een dikke knuffel.
  Ik vind het jammer dat ik geen afscheid heb kunnen nemen, maar ik weet dat jij weet hoe graag ik je zie. Nooit zal ik je vergeten. Je moed en levenslust zal voortleven in vele anderen. Je bent een voorbeeld voor ons allemaal!
  Ooit zie ik je weer... <3

 • Els Decoodt

  Lieve Anke,
  Veel gedachten vullen mijn hoofd ... Where to start?
  Er komen veel herinneringen op: hoe jij stiekem mijn lievelings-kaarsenhoudertje kocht voor mijn verjaardag, hoe we hier op het appartement de doopsuikertjes voor de komst van Ben in elkaargestoken hebben, hoe ik met je mega-grote beterschaps-kaart rond liep te zeulen op een jovo-meeting waar jij jammer genoeg niet bij kon zijn. Geef toe, hij vulde al mooi je ziekenhuiskamertje hé. :)
  Jouw ziekenhuiskamer was nooit leeg. Ballonnen, kaartjes, foto’s, wat je maar wilt. Toont maar aan hoe geliefd je was. Ik stond er telkens versteld van hoe je familie er telkens, gelijk waar en hoe meteen voor je stond, chapeau, waw ! (en de lekkere lasagna niet te vergeten he)
  Nu jij er niet meer bent, denk ik toch: ‘had ik dit maar, had ik dat maar … ‘ We hebben onze misverstandjes (oké, niet zoveel) gehad; wat toch wel te minimaliseren valt ten opzichte van onze 2 a 3 jaren dat we elkaar kenden, via het JOVO.
  Ik kan hier blijven schrijven, maar ik hou mijn/onze gedachten in mijn hoofd. Ook al was het effe geleden dat ik je zag, ik bewaar alle mooie gedachten aan jou. En dat zijn er veel ! Slaap nu maar zacht Anke, je hebt het verdiend …

 • Jolien Praet

  'k mis onze babbels nu al
  altijd en overal

 • Naomi Pultyn

  Liefste Anke,
  Het was een oneerlijke strijd maar je hebt gevochten zoals wij je kenden! We zullen je allemaal heel hard missen!
  Je was een schat van een meid met een heel groot hart & een voorbeeld voor ons allemaal!
  Rust zacht lieve meid, we zullen je nooit vergeten! <3

 • thuline loncin

  Héél veel sterkte aan al wie haar lief had! We hebben Anke (jammer genoeg) niet persoonlijk gekend, maar volgden altijd haar blog en hebben veel bewondering voor haar moed en optimisme.
  't Was en straffe madam !

 • Sara Van der Meiren

  Liefste Anke
  Anke,
  Jij bent voor mij een van de mooiste, moedigste, grappigste, liefdevolle persoon die ik ken.
  Altijd met een grapke klaar om ons allemaal te doen lachen ook al had je het zelf soms zo moeilijk.
  Ik zal je altijd herinneren als die kleine maar zo sterke vrouw die je was.
  Het gaat je goed daarboven en ooit zien we elkaar daar terug. Ik zal je missen...

  Slaapzacht lieve Anke je blijft voor altijd in mijn hart

  Sara

 • Veerle Sterckmans

  Citytripje Amsterdam! Er even tussenuit :)
  In de zomer van 2013 wilde je toch nog eens op reis gaan. Aangezien het niet te ver mocht zijn en ook niet te lang, begonnen we te zoeken naar een citytripje. Amsterdam leek ons de beste bestemming. We zochten ons hotelletje, boekten onze I Amsterdam-kaart, thalys en zochten restaurantjes zodat we goed voorbereid waren want dat wilde jij. We hadden zelf al dag voor dag een vast schema uitgestippeld. Toen we aankwamen in het hotel hadden we door dat het niet helemaal was zoals op de foto's maar we vonden het geweldig! Vrijheid en genieten. Na het shoppen, "waar jij een krak in bent", bezochten we verschillende musea. Zeker het Anne Frank huis moesten we bezocht hebben. Hiervoor hebben we geduldig 1,5 uur gewacht. Ze vertelden ons dat het veel trappen waren maar jij deed het allemaal zonder verpinken! Je bewonderde Anne voor haar doorzetting, haar positivisme. Ikzelf denk dat jij jezelf een beetje zag in Anne. Zoveel dromen en wensen maar opgesloten zitten in het huis, net als jij opgesloten zat in een lichaam dat je tegenhield.
  Omdat we snel merkten dat ons schema te vol zat, moesten we een paar veranderingen doen. Een dagelijks middagdutje. Nadien bekijken welke bezienswaardigheden er allemaal dicht bij elkaar lagen, onze kleding keer op keer showen, je "hypermoderne rare gsm" op wifi laten werken, lekker gaan eten: ijsjes, pizza, mc-flurry, wokje, Baltische keuken, ...
  's Avonds was het film-tijd en dat was ons rustig momentje. Na 4 daagjes was je zo blij om dit alles gezien te hebben maar ook opgelucht om die rare geurtjes van de Amsterdamse straatjes niet meer te moeten ruiken :)haha.
  Thuis hebben we nog veel nagepraat over ons uitstapje en natuurlijk ook de prachtige foto's. Je wilde nog eens op een uitstapje gaan maar dit was oh zo moeilijk om te regelen. Echter shoppingdagjes, kook-avondjes en babbelmiddagen waren voor jou en mij zeker en vast genoeg. Als we maar konden babbelen, lachen, en over onze stommiteiten vertellen. Vanaf nu zal je steeds mee op onze reisjes en uitstapjes gaan, dit in gedachten maar ook als een sterretje dat we 's avonds zullen zien als we buiten even nagenieten. Bedankt Anke!

 • Ilke Antonissen

  Voor altijd de meest schitterende ster aan de hemel!
  Lieve, lieve zus!
  Al jaren wisten we dat we afscheid van jou zouden moeten nemen, maar verdomme, het is moeilijk... Het gemis is nu al zo ontzettend groot! Ik ben blij dat ik niet alleen aan andere mensen, maar ook aan jou meer dan eens gezegd heb hoe ontzettend trots ik ben om jouw zus te mogen zijn. En ook al weet ik niet goed waar je nu bent, ik vind het wel leuk om te weten dat je voor altijd over ons waakt.

  Ik ga m'n best doen om ervoor te zorgen dat Yinthe en Tibe met dezelfde positieve ingesteldheid, moed en vechtlust als tantankie door het leven gaan. Wees gerust, je oogappels zullen maar al te goed weten wat een straffe madam hun tantankie is!

  Slaap zacht lieve zus!
  Ilke

Condole, tell a story, share an anecdote or just talk about what Anke meant to you.

Add video

Your screen is too small to create a page.

Go back