Fouad werd geboren in Marokko, in Tétouan om precies te zijn. Dat was op 11 november 1965.
Op zijn 9 jaar kwam hij naar Antwerpen, met zijn papa. Hij groeide op in Borgerhout, in de buurt van de Provinciestraat en ging er ook naar school.
Als kleine jongen leerde hij al snel een aantal vrienden voor het leven kennen. Hij raakte ook bezeten van sport, en zeker van voetbal. Sporten bleef hem trouwens altijd in het bloed zitten, het werd zijn uitlaatklep. En zijn competitieve mentaliteit is hij nooit kwijtgeraakt. Voetballen, tennissen, wat dan ook, … hoe ingetogen, rustig en kalm hij in het dagelijkse leven was, eens in volle actie kreeg zijn zuiders temperament de bovenhand. Om na de match weer de sereniteit zelve te worden.
Fouad maakt zijn middelbaar af in Hoboken. Hij studeerde er boekhouding en administratie, maar daar heeft hij uiteindelijk geen carrière mee gemaakt. Waar hij wel jarenlang werkte was bij Lemmerz. Hier begon hij in ‘86 aan een vakantiejob en is hij uiteindelijk blijven werken tot in 2010. Door zijn diplomatisch karakter en rechtvaardigheidsgevoel werd hij de laatste jaren bij
Lemmerz vrijgesteld als vakbondsdélégé voor het ABVV Metaal. Nadien werkte hij nog een tijdje bij Werminval als begeleider waar hij ook graag gezien was.
Voor Fouad was zijn gezin en familie het allerbelangrijkste op aarde. Samen met Carine, die hij in ’84 had leren kennen, zette hij 2 prachtige kinderen op de wereld. Hicham en Dounia…
In die tijd had een koppel met een verschillende culturele achtergrond het niet makkelijk.
Maar met veel wederzijds respect, geven en nemen, en een flinke dosis begrip zijn ze uiteindelijk heel ver gekomen.
Fouad ontpopte zich tot een liefhebbende papa en later zelfs tot grootvader, Baba, van zijn oogappel Jaxx.
Toen hij ziek werd, was dat voor de familie een bittere pil om door te slikken. Fouad bleef echter zijn blik vooruit houden. Maar wat er echt in zijn hoofd omging, daar hadden we vaak het raden naar. Omgaan met zijn ziekte deed hij door hoop te houden en de moed niet op te geven; dag per dag te leven en de steeds groter wordende beperkingen te leren aanvaarden. Geen makkelijk proces.
Maar toch heeft hij het gedaan. Gevochten voor zijn leven. Dat kunnen de meesten beamen. Hij wordt nooit vergeten…